Omgeving

Op het schiereiland Beara is het heerlijk om buiten te zijn. Onafhankelijk van de weersomstandigheden is het er altijd mooi, met prachtige luchten, branding op zee, heldere sterrenhemels, etc.

De mooie natuur leent zich voor lange wandelingen, stevige fietstochten, en voor golfen op de aan de baai gelegen golfbaan in Castletownbere. Het vissen is voor de liefhebber een must! Er zijn tientallen plekken om te vissen, vanaf strand, vanaf de rotsen, in de meren.

In zowel Castletownbere als in de dorpen zoals Eyeries en Allihies is vaak live music in de pubs.

De kustroute rondom het schiereiland brengt een reeks van genietmomenten en vergeet vooral niet het kleurrijke mijnstadje Allihies in de bergen aan te doen, met o.a. het mijnmuseum over de geschiedenis van de kopermijnbouw. Met de kabelbaan kan de oversteek naar Dursey Island (bijna helemaal verlaten en het enige Ierse eiland dat door een kabelbaan met het vaste land is verbonden) worden gemaakt.

In Kenmare en Bantry is het gezellig winkelen, natuurlijk in combinatie met lekker lunchen/dineren en heerlijke pubmuziek.

En rij eens over de mooie bergpassen, zoals de Caha Pass van Glengarriff naar Kenmare, of de Healy Pass van Adrigole naar Lauragh.